Kosovolainen arabiprinssi

Pari viikkoa sitten meidän kylälle muutti kosovolainen arabiprinssi. Kylän lesket ja sinkkunaiset ovat olleet sen jälkeen ihan myytyjä. En minä sitä tarkoita, että se kosovolainen olisi ruvennut kauppaamaan naisia torilla. Tarkoitan lähinnä sitä, että naisväki hullaantuu täysin kun kosketusetäisyydelle ilmaantuu aito kuninkaallinen.

Onhan se Ruotsin Kaarle Kustaa myös käynyt useasti meidän kylällä, eikä sitä ole yksikään nainen silitellyt. Tämä dilemma johtuu siitä, että kosovolainen arabiprinssi näyttää kuninkaalliselta ja käyttäytyy kuin kuninkaallinen. Kaarle Kustaa puolestaan näyttää ihan krapulaiselta Hjallis Harkimolta ja käyttäytyy kuin nousuhumalassa oleva Matti Nykänen.

Jos mitenkään mahdollista, älkää levitelkö Kaarle Kustaan ulkonäköön ja käyttäytymiseen liittyviä yksityiskohtia. En halua, että Ruotsin Turvallisuuspoliisi hyökkää kimppuuni ja alkaa huitoa käsilaukulla.

Nyt varmasti ihmettelette, miten tämä arabiprinssi päätyi alkujaan Kosovoon. No, minäpä kerron.

Vuosia sitten Kosovoon piti rakentaa maan ensimmäinen kerrostalo. Pelkästään suunnittelutyö osoittautui kovanluokan haasteeksi, kunnes pääarkkitehtina toiminut putkimies sai älynväläyksen. Mies keksi, että kerrostalon sai helpoiten pystyyn kun rakensi ensin kaksikerroksisen omakotitalon ja määräsi sitten rakennusmiehet nikkaroimaan uuden omakotitalon edellisen katolle. Kyseistä teknologiaa hyödyntämällä on mahdollista rakentaa jopa viisikymmentä kerroksisia pilvenpiirtäjiä.

Kyseinen putkimies sattui olemaan harvinaisen pikkutarkka. Yleisistä rakennusmääräyksistä poiketen mies halusi, että talon sokkelia varten tehtäisiin kunnon pohjatyöt. Siinä vaiheessa rakennusmiehet ryhtyivät lakkoon. Miehet eivät voineet käsittää, että miksi puunjuurakot ja ruosteinen autonromu piti siirtää talon tieltä. Niiden säilyttämistä varten taloihin tehtiin yleensä vierashuone.

Lakko kesti lopulta kuusi viikkoa ja tuli maksamaan neljätoista paria villasukkia. Seuraava rakennustekninen ongelma olikin jo huomattavasti haastavampi. Putkimies nimittäin määräsi, että pohjatöitä varten piti hankkia hiekkaa. Sitähän olisi löytynyt läheiseltä harjulta, mutta kenelläkään ei ollut lapiota, eikä oikein suuremmin halua lähteä etsimään sellaista.

Taas mietittiin kuusi viikkoa, kunnes yksi työmiehistä keksi, että lapioita sai kaupasta. Koska kenelläkään ei ollut suuremmin halua lähteä kauppaan, äskeisen möläytyksen tehnyt rakennusmies sai lopputilin ja sitä ennen nyrkistä.

Koska hiekan tarve oli suunnaton, putkimiehen ei auttanut kuin soittaa Lähi-itään, missä luuriin vastasi elämäänsä turhautunut arabiprinssi. Arabiprinssin turhautuminen johtui köyhtymisestä. Ennen länsimaat olivat ostaneet pirusti taateleita, nykyään länsimaita kiinnosti vain öljy. Miten olikaan sattunut, että prinssi oli syntynyt juuri siihen osaan autiomaata, mistä ei löytynyt tippaakaan öljyä.

Arabiprinssin taateleista saamat sadat miljardit dollarit olivat muuttuneet sadoiksi miljooniksi, eikä perusprinssi tullut toimeen sellaisilla vuosituloilla. Perheeseen kuului kolmesataa vaimoa, seitsemänsataa lasta, tuhat kamelia, kaksi anoppia ja yksi katumaasturi.

Autokaluston vähäisyys johtui käytännön syistä. Yleensä koko perhe halusi lähteä kauppaan, joten kassajonosta selvisi huomattavasti nopeammin kuin otti tuhannen ihmisen sijasta mukaan vain viisi. Anopit olivat aikamoisen kekseliäitä ja ratsastivat yleensä katumaasturin perässä kameleilla. Onneksi autiomaassa oli usein hiekkamyrskyjä. Viidentoista vuoden aikana hiekkamyrskyt olivat vieneet mukanaan satoja anoppeja.

Kun arabiprinssi ja kosovolainen putkimies olivat löytäneet yhteisen kielen, miehet sopivat, että prinssistä tulisi Kosovon virallinen hiekantoimittaja. Arabiprinssi olisi toimittanut mielellään myös lapioita, mutta putkimies ei halunnut uutta kuuden viikon lakkoa.

Eräällä hiekankuskausreissulla arabiprinssi huomasi, että Kosovo on harvinaisen hedelmällinen maa. Multa on kuohkeaa, eikä jalkaväkimiinoja loju pelloilla nimeksikään. Prinssi palasi viivyttelemättä kotimaahansa, pakkasi taatelipalmut kontteihin ja laivasi ne Kosovoon. Kuuden viikon lakon jälkeen paikallinen puutarhamyymälä otti taatelipalmujen istutuksen hoitaakseen. Lapioiden puuttumisen takia istutustyö kesti useamman vuoden, mutta nykyään palmut tuottavat hyvin taateleita.

En ole täysin varma, minkä takia arabiprinssi muutti asumaan meidän kylälle. Ehkä mies teki sen harhauttaakseen kahta jäljelle jäänyttä anoppia, jotka olivat selvinneet hiekkamyrskyistä ja ilmeisesti myös tornadoista. Oli miten oli, meidän kylän asukasluku pomppasi hetkessä korkeuksiin.

Ei tarvitse kyläkoulun rehtorin enää murehtia oman työpaikkansa takia. Mies voi keskittää voimavaransa uuden koulun ja parinsadan uuden tuolin etsimiseen. Kyläkauppiasta hieman ihmetyttää, että vaikka kylän asukasmäärä on noussut tuhannella, kaupassa käy vain viisi ihmistä enemmän.

Olen yrittänyt selittää, että kyse on kulttuurieroista. Eihän kauppias tietenkään ymmärtänyt. Eivätkä ymmärrä niityllä möllöttävät lampaatkaan, joiden laumaan on yllättäen ilmestynyt tuhat kamelia.

2 Replies to “Kosovolainen arabiprinssi”

  1. Minä olenkin ihmetellyt, että mikä otus on käynyt syömässä pyykkinarulta minun alushousuni. Minä arvelin syylliseksi kettua, mutta sehän on ollut kameli! Huomenna minä vien sille prinssille laskun ja jos se ei korvaa minun alushousujani, minä suljen sen pankkitilit.

    Tykkää

    1. Kyllähän asia on sillä tavalla, että kamelit tässä ovat uhreja. Kotimaassa niillä ei ole luontaisia vihollisia, joten mistä ihmeestä ne osaisivat varoa narulla roikkuvia alushousuja. Häpeäisit iso mies!

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s