Hyvän unen salaisuus

Auringon noustessa minun vaimoni oli vielä sen verran heikkovointinen, että kiipesi asuntoauton katolle ja kävi suksiboksiin nukkumaan. Erkki-karhu ja Heikki kuorsasivat kaulakkain asuntoauton lattialla. Mirri olisi kuonon kosteudesta päätellen halunnut ajaa. Sen tassut eivät ylettäneet polkimille, joten minä komensin sen katolle vahtimaan, että suksiboksin kansi pysyisi raollaan.

Meidän oli pitänyt iltasella päättää, että mihin suuntaan lähdemme aamun valjettua ajelemaan. Eihän siitä mitään tullut. Heikki löysi alkuillasta aurinkoon unohtuneen maitokannun ja kaatoi sekaan asuntoautosta löytämäänsä tuulilasinpesunestettä. Hän oli täydessä änkyräkännissä koko illan, eikä varmasti muista sirkusesityksestä tuon taivaallista.

kuutamo
Taivallista valoa.

Vaimon kanssa minä en myöskään pystynyt tekemään suunnitelmia, koska rouva vietti suurimman osan iltaa ja yötä hiekkadyynin laella ripuloimassa. Tiedä sitten, että millaisia traumoja berbereille ja muille aavikon asukeille jäi jos he erehtyivät harhailemaan kuutamon valossa dyynin laelle.

Kiitosta vaan kaikesta

Hyvästelin kyläläiset ja sirkustirehtööri Ali Habibin. Olisin halunnut paiskata myös lentäjän kättä, mutta miestä ei näkynyt. Ali Habib paljasti keksineensä hyvän keinon kuinka varmistaa, ettei lentäjä eksynyt öisin hänen tyttärensä huoneeseen.

Ali Habib oli kahlinnut lentäjän kettingillä aavikolta löytyneeseen lentopommiin, joka oli kuitenkin pelkkä harmiton metallinpala. Lentäjä ei tiennyt pommin olevan suutari. Ali Habib tuumaili kertovansa totuuden viimeistään ennen seuraavaa jääkautta. Minä pyysin Ali Habibia halaaman lentäjää. Vastaukseksi sain epämääräisen murahduksen.

hiekkadyyni_auto
Latu näkyy!

Löydettyäni taskunpohjalta kostuneen almanakan, taittelin esille maailmankartan. Ali Habib tutkiskeli karttaa uteliaana ja räväytti sitten leveän hymyn. Hän totesi, että silloin kun ei tiedä mihin suunnata, kannattaa suunnata eteenpäin.

Siristin silmiäni ja erotin joten kuten dyynien keskeltä kuoppaisen hiekkatien, joka mitä ilmeisimmin johti eteenpäin.

”Pääseekö tuota tietä Las Palmasiin?” kysyin.

”Varmasti, jos kyseinen paikka sijaitsee Libyassa”, Ali Habib vastasi.

Rupesin miettimään, että pitäisikö lähtöä siirtää, mutta sitten auton katolta rupesi kuulumaan kiroilua.

Suksiboksista kurkkiva vaimo käski minun painaa kaasua ja etsiä mahdollisimman nopeasti hotellin, jossa oli suihku, kylpyamme ja poreallas. Lisäksi hotellista piti löytyä erilliset sängyt, kahden pöntön wc ja tasokas ravintola. Eikä kuulemma haitannut jos ovenpielessä komeilisi viisi tähteä tai enemmän.

Käynnistin auton ja lähdin hiljakseen huristelemaan Libyaa kohti. Mittarin mukaan tankki näytti olevan puolillaan bensaa, eikä minulla ollut hajuakaan missä sijaitsi lähin ABC.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s