Pakaroita hivelevä faksi

Neuvostoliittolaiset sotakoneet olivat aikoinaan kuuluisia modernista teknologiastaan. Legendaarinen panssarivaunu, UKK-1 vuodelta 1965 on edelleen ahkerassa käytössä Venäjällä ja sen kuvitteellisten rajojen ulkopuolella. Venäjän armeijan lisäksi kyseistä panssarivaunumallia käyttävät lähinnä ukrainalaiset maanviljelijät, jotka ovat saaneet tarpeekseen venäläisistä perunavarkaista.

panssarivaunu
Aikakautensa kehittynein faksi.

Suomen kuuluisimman kaljupään mukaan nimetty panssarivaunu pitää sisällään innovaatioita, jotka hämmentävät edelleen Natoa ja Microsoftin merkkihuoltoa. Kehittyneen tutkajärjestelmän lisäksi UKK-1 mallin panssarivaunuissa on käytössä Nokian suunnittelema faksi, joita kumisaapastehdas toimitti itänaapuriin vuosikymmenten myötä miljoonia kappaleita.

Jos Microsoftin johto olisi tiennyt, että Nokian matkapuhelinyksikön kylkiäisenä seuraa neuvostoliittolaisten faksien huoltovastuu, kauppa olisi jäänyt tekemättä. Karvaiset pakarani ovat aina olleet faksien ystäviä. Nyt en tarkoita minkäänlaisia hämmentäviä kuvatuotoksia, vaan lähinnä faksipaperin ihoa hivelevää olomuotoa.

Tuskin edes 19-kerroksinen Lotus Embo kykenisi saamaan pakaroissa aikaa yhtä miellyttävän tunteen kuin perinteinen faksipaperi.

Sekalainen seurue

Kun panssarivaunulla matkaa kolme ihmistä, kissa ja julmetun kokoinen karhu, faksipaperin kulutus on luonnollisesti aikamoinen. Kissa ei käytä faksipaperia koska autiomaassa riittää kissanhiekkaa. Hyvä niin, sillä jos faksipaperi olisi päässyt loppumaan emme olisi koskaan saaneet Ruotsin kuninkaan Kaarle Kustaan lähettämää viestiä.

Faksi raksutti pari minuuttia, jonka jälkeen minä sain ihmeellisen viestin luettavakseni.

Morjesta Sankomies! 

Terveisiä täältä häähumun keskeltä. Minä olen onnellinen ja samalla tylsistynyt. Onnellinen siitä, että poika menee naimisiin. Tylsistynyt siitä, että Silvia kittaa kaksin käsin boolia ja on kohta ihan jurrissa.

Turvamiehet ja hovinarrit etsivät sinua tuntikausia häävieraiden joukosta, kunnes muistin, etten muistanut lähettää sinulle kutsua. Onneksi Ruotsin hallituksella on töissä sen verran päteviä hakkereita, että me olemme jo muutaman vuoden ohjailleet Venäjän vakoilusatelliitteja.

Minä käskin Säpön pojat hommiin ja aika nopeasti ne löysivät satelliitilla teidät sieltä autiomaan keskeltä. Tekisi mieli kysyä, että mitä pirua te siellä ajelette, mutta en kysy, koska välillä tekisi itsekin mieli lähteä keskelle ei mitään nauttimaan ihan vaan hiljaisuudesta. 

Jos sinulle mitenkään sopii, minä lähetän kolme hävittäjää hakemaan sinut ja seurueesi tänne juhlimaan. Älä huoli, koneet lennättävät teidät kyllä myöhemmin takaisin. Voitte tietysti palata autiomaahan myös minun yksityiskoneellani, jos teistä alkaa tuntua samalta kuin kaikista muista maapallon ihmisistä, etteivät Jas 39 Gripenit oikein pysy taivaalla.

Vaimollesi voit kertoa, että koneet on nykyään varustettu penkinlämmittimillä ja tehokkailla heittoistuimilla, joten ilmassa ei ole periaatteessa mitään kuolemanvaaraa. 

Ohessa koordinaatit egyptiläiselle lentokentälle. Toivottavasti sinulla ei ole mukana vaimon ja Heikin lisäksi kuin se äkäinen kissa.

Terveisin Kaarle Kustaa

sukelluspuku
Puku tekee miehen.

Jos olisin tämän tiennyt, olisin ennen berberileiristä lähtöä pukenut ylleni parhaimman teryleenipukuni. Puku olisi jo varmasti nuhruinen, mutta ainakin se olisi tullut mukaan, eikä olisi unohtunut sirkustelttaan. Nyt se sirkustirehtöörin tytärtä vokotteleva lentäjä on varmasti pukenut sen ylleen ja keikaroi ympäri kylää hampaattoman aasin selässä keikkuen.

Täytyy vain toivoa, että Kaarle Kustaalla on lainata minulle ja Heikille frakki tai jonkinmoinen smokki. Prinsessa Madeleinen ukko saa puolestaan lainata rannekelloa, että minä tiedän mihin aikaan mennä nukkumaan.

Viimeksi kun olin Ruotsissa se Chris antoi lainaksi ikälopun Rolex Daytonan. Ei sellaisella kellolla tee yhtään mitään vaikka se maksaa kuulemma 300.000 euroa. Piruuttani minä huuhdoin sen kellon pöntöstä alas ja käskin prinsessa Madeleinen ostaa ukolleen kunnon Leijonan. Saapa nähdä pitääkö minun taas huuhtoa yksi kello pöntöstä alas ja laulaa Silvian kanssa karaokea aamunkoittoon.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s