Kultaisen käärmeen arvoitus

Eilinen meni aika pitkälti hääjuhlista palautuessa. Se on sillä tavalla, että kun yhteiskunta on antanut ihmiselle eläkeläisen statuksen, kroppa jotenkin suuttuu ja alkaa käyttäytyä kuin ihminen olisi oikeasti vanha.

Minä tiedän paljon ihmisiä, jotka ovat huijanneet vanhuutta, omaa ruumistaan ja varmasti myös kuolemaa. Hyvä esimerkki on minun äitini, joka on 118-vuotias ja käyttäytyy kuin mikäkin tytönhupakko. Hänen luitaan ei kolota, mutta se johtuu varmasti siitä, että hän alkoi harrastaa painia täytettyään 109 vuotta.

Saunova karhu

Tukholman Grand Hôtelin sauna on ihan kelpo koppero kun ottaa huomioon, etteivät ruotsalaiset ole mitään rakennusalan ammattilaisia. Siellä me istuimme Erkki-karhun ja Heikin kanssa lauteilla, hörpimme saksalaista omenamehua ja parantelimme oloamme.

saunova karhu
Karhu on saunassa kuin kotonaan.

Se on jännä juttu miten karhun turkki rupeaa saunassa löyhkäämään aivan julmetusti. Hääjuhlan aikana kuningatar Silvia ruiski karhun päälle pullotolkulla Chanelia ja taisi siinä myös tyhjetä muutama puteli kuninkaan Menneniä. Siitä huolimatta karvaturri haiskahtaa saunan höyryissä eltaantuneelta talousmetsältä.

Minä olen sitä mieltä, että metsähallitus saisi rakentaa karhuja varten jykeviä eräsaunoja, jotka toimisivat aurinkoenergialla. Kyllä olisi karhujen ja muiden talousmetsien villipetojen mukava aina iltaisin kömytä lämpimään saunaan murmuttelemaan päivän touhuamisista.

Löylytellessä karhujen turkit tottuisivat saunomiseen, eikä ihmispoloisten tarvitsisi käkiä keuhkojaan pihalle kun erehtyvät hotelleissa ja maantiekievareissa samoille lauteille karvakasojen kanssa.

Minä kerroin tuon saunavision Erkki-karhulle, joka kuonon nuuskutuksesta päätellen piti ajatusta hyvänä. Sen verran karhu murahti, että metsähallitus saisi ripustaa saunojen oville kieltokylttejä, jotka pitäisivät hirvet ja muut sarvipäät poissa lauteilta.

Erkki-karhu oli kerran osallistunut ahtaassa luolassa järjestettyyn kastetilaisuuteen, minne oli ahtautunut myös täysikokoinen uroshirvi. Ei sitä hirveä ollut kastetilaisuuteen kutsuttu, eikä kutsuttu jatkossakaan, sen verran kivuliasta oli ollut väistellä otuksen teräviä sarvia.

Suolainen hinta saippuasta

saippuaa
Savon de Marseille, eli Savon saippuaa.

Matkustellessa minuun iskee aina paniikki kun vaimo ilmoittaa lähtevänsä ostoksille. Ainahan nainen tarvitsee muutaman käsilaukun ja kukkaismekon, mutta tällä kertaa tuhlailua olisi pitänyt välttää.

Matkakassassa oli jäljellä yhtä vähän rahaa kuin Kreikan keskuspankin kassalippaassa, ja maailmaa oli sentään vielä monta metriä näkemättä.

Onneksi Kaarle Kustaa oli luvannut maksaa hotellilaskun. Tai ei hän itse asiassa ollut mitään luvannut, mutta niin minun oli pakko olettaa. Kolme Grand Hôtelin parasta sviittiä maksaa kuutisentuhatta euroa päivässä. Vaikka saippua sisältyy hintaan, se on minun mielestäni aika suolainen hinta kun ottaa huomioon, etteivät ruotsalaiset ole edes mitään hotellialan ammattilaisia.

Sanokaa presidentille kiitos ei!

Eilen illalla sain soiton Helsingistä. Presidentin kansliapäällikkö kysyi oliko minulla halua lähteä Moskovaan vahtimaan Niinistön selustaa. Meidät sankomiehet tunnetaan maailmalla kaukonäköisinä ja hyvinkin vahtikoiramaisina otuksina. Minä kiitin kunniasta ja kehotin kansliapäällikköä soittamaan Vatikaaniin Sveitsiläiskaartia komentavalle Rumppaselle, jonka tapasimme viime viikolla Roomassa. Rumppanen ei ole aivan minun veroiseni henkivartija, mutta eiköhän mies pysty turvaamaan Niinistöä yhden päivän.

"I love irish"Moskovan keikka olisi varmasti kartuttanut matkakassaa. Hieman minua harmitti kieltäytyminen, mutta onneksi tapasin hotellin ravintolassa irlantilaisen liikemiehen, jolta oli varastettu mittaamattoman arvokas kultainen käärme. Mies oli ihan rikki ja lupasi satatuhatta euroa käärmeen löytäjälle.

Minä lupasin auttaa koska irlantilaisia vaivaava käärme-syndrooma on meidän kylän vika. Pyhä Patrick karkotti toista tuhatta vuotta sitten matelijat Irlannista, ja jos Kalevalaa lukee pienessä jurrissa, siitä saa helposti sellaisen kuvan, että Pyhä Patrik oli kotoisin meidän kylältä.

En minä vaan tajua miksi Patrick ajoi käärmeet mereen. Olisi enemmin ajanut vaikka englantilaiset lampeen. Sillä tavalla irlantilaiset olisivat säästyneet vuosisatojen mittaan monelta murheelta.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s