Suksivoidetta ja lettuja

SANKOMIEHEN ASIANAJAJAN HUOMIOITA:

Seuraavassa jutussa mainitut tuotemerkit ovat mukana ilman erillistä korvausta. Lisäksi Sankomies haluaa mainita, että Fiskarsin haravat ovat kehnoja.

Tokmannin kangaskasseja Sankomies on käyttänyt ainoastaan tyynynpäällisinä. Niistä hän sai pahanlaatuisen ihottuman.

Vissytehtailijat voisivat Sankomiehen pyynnöstä raapustaa pulloihin varoituksen: HÖLSKYTTÄMINEN KIELLETTY!

Sankomies on iäkäs herrasmies ja hänen kätensä tuppaavat tutisemaan. Se on varsinkin hautajaisissa kovin noloa kun avaa puolentoista litran vissypullon ja kohta vierustoverit ovat yhtä märkiä kuin olisivat tippuneet Nooan arkista.

Suomen armeijan kenttälapioista Sankomiehellä ei ole pahaa sanottavaa.

Purkki suksivoidetta

Suomi on siitä ainutlaatuinen maa, että jopa kurjimmassa tuppukylässä sijaitsee hyvin varusteltu sekatavarakauppa.

hiihtolatu
Suksivoiteella saa aikaa hyvän uran.

Kun ulkopaikkakuntalainen ilmoittaa tarvitsevansa botswanalaisen heimonaamion, nicaragualaista hämähäkkiuutetta, georgialaista kaviaaria ja yhdysvaltalaisen metallinpaljastimen, kauppias vinkkaa silmää ja kerää tavarat hyllyiltä. Hinnat ovat aina kilpailukykyiset ja kaupan päälle saa purkin suksivoidetta.

Näin hyvin asiat eivät ole valitettavasti Kreikassa.

Jätin Heikin lilluttelemaan Erkki-karhun kanssa uima-altaalle ja suuntasin  hotellin lähellä sijaitsevaan kauppaan, joka mainosti olevansa Kalamakin parhain. Sitä se varmasti olikin, mutta kauppias olisi voinut ripustaa oven ulkopuolelle kyltin, että kaupantekijäisinä on saatavana pelkästään tuskaa.

Halusin ostaa yhdysvaltalaisen metallinpaljastimen, kaksi Fiskarsin kuokkaa, kaksi Suomen armeijan kenttälapiota, Tokmannin kangaskassin aarteiden kanniskelua varten ja tietysti laatikollisen Hartwallin vissyä.

Kauppias alkoi jänkätä, ettei sellaisia ökytuotteita löytynyt Zakynthosin-saarelta, eikä varmaan edes Joonianmeren pohjasta. Mies epäili, että suomalaista vissyä saattaisi löytyä mantereelta, ensimmäiseksi kannatti kysyä Ateenan luksushotelleista.

Missä painitaan?

Tokmanni ja Fiskars painivat kauppiaan mukaan samassa sarjassa Versacen ja Hugo Bossin kanssa, joten niitä oli syytä kysellä Dubaista. Mitä tuli Suomen armeijan kenttälapioihin, kauppias kertoi pitäneensä niitä aikoinaan varastossa laatikkotolkulla. Lapioiden myyminen piti lopettaa imagosyistä. Turistit vieroksuivat Turkin armeijaa, joka ilmestyi kertaviikkoon lapio-ostoksille.

lapioiva norsuJuuri kun olin hiippailemassa ovelle, kauppias tarttui minua paidanhelmasta ja raahasi takahuoneeseen. Matkamuistoroinan seasta löytyi puolalaisen Józef Kosackin suunnittelema metallinpaljastin. Peltiplakaatin mukaan vehje oli valmistettu Englannissa vuonna 1943.

Se oli rujon oloinen, käytössä kolhiintunut ja painoi lähemmäs viisitoista kiloa, mutta eipä minun auttanut valittaa. Vehje oli pelastanut toisessa maailmansodassa monta henkeä, joten nyt se saisi auttaa pelastamaan kokonaisen kansakunnan paljastamalla maahan haudatut aarteet.

Maksoin metallinpaljastimesta kaksikymmentä euroa ja annoin vielä kylkiäiseksi purkillisen suksivoidetta, joka oli pyörinyt taskunpohjalla viime talvesta lähtien. Päästyäni kadulle satuin vilkaisemaan näyteikkunan läpi myymälään.

Onnellisen näköinen kauppias oli levittänyt tiskille ruislimpun kokoisia vaaleita lättyjä, joiden päälle hän siveli suksivoidetta. Tovin aikaa minä siinä tuumailin, että olisiko pitänyt käydä sanomassa, ettei suksivoidetta saa syödä. Jatkoin matkaa koska ajattelin, että tavallisessa deodoranteissa on paljon enemmän myrkkyjä.

Urheilullinen karhu

Palattuani hotellille päätin tutkia saman tien uima-altaan ja allasvessan välisen nurmikkoalueen. Vaikka kuinka vääntelin metallinpaljastimen nappuloita, kuulokkeista ei kantautunut minkäänlaista piipitystä. Vehje oli ilmeisesti rikki tai patterit olivat lopussa.

hiekkaranta ja auringonlasku
Peli käyntiin! Täältä tulee karhu!

Koska Heikki on aikamoinen näpertelijä, annoin hänelle tehtäväksi asentaa laitteeseen uudet patterit. Heikki olisi varmasti ryhtynyt hommiin, ellei Erkki-karhu olisi luullut vehjettä sulkapallomailaksi ja kiivennyt aidan yli.

Me yritimme komentaa eläimen palaamaan takaisin, mutta ei hullaantunutta villipetoa niin vain komennella. Varsinkaan kun tämä peto oli sattunut huomaamaan, että uimarannalla oli käynnissä lentopallo-ottelu.

En tiedä kärsivätkö muut luomakunnan otukset samanlaisista oireyhtymistä kuin Erkki-karhu. Varmuuden vuoksi Pirkka-Pekka Petelius voisi radion luontoillassa valistaa matkaradioita kuuntelevia metsäneläviä siitä, että lentopalloa pelataan sulkapallomailojen sijasta käsillä.

Velipuolikuusta, Pedro Hietasesta ja metallinpaljastimista metsäneläville ei kannata mainita halaistua sanaa. Luulevat vielä meitä ihmisiä ihan hulluiksi ja purevat kun osumme kuonotusten.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s