Verohallinnon rosvot

Jokainen on varmasti kuullut Tuhannen ja yhden yön tarinoista. Nyt en tarkoita suomalaista avioliittoa, jossa vihityt puhuvat toisilleen silmät loistaen ensimmäiset kolme vuotta ja rupeavat sitten loppuelämänsä ajaksi mököttämään.

Tarkoitan sitä satua, joka kertoo Ali Babasta ja neljästäkymmenestä rosvosta. Itä-Suomen rajabunkkereissa asusteleville pontikankeittäjille haluaisin vielä tähdentää, etteivät Ali Baba ja Baba Lybeck ole keskenään naimisissa.

Kaarnat housussa

Neljääkymmentä rosvoa ei myöskään kannata pelätä. Heidät on palkattu Verohallintoon ja he työskentelevät siellä ilman sapeleita.

Sadun rosvoilla on suunnaton aarreluola, jonka oveen on asennettu mekaanisen lukon sijasta digitaalinen äänentunnistusjärjestelmä. Koska satu on ainakin tuhat vuotta vanha, järjestelmää pyörittää ilmeisesti Windows XP.

koivun kaarnaa
Karhea vaippa.

Nyt teistä moni varmasti miettii, että onko minuun iskenyt Alzheimer, ja olenko taantunut vaippapaviaanin tasolle muistelemaan satuja.

Sen sanon heti alkuun, ettei minun nuoruudessani ollut vaippoja. Silloin käytettiin kuusenoksilla vuorattua koivun kaarnaa.

Kuusenoksat ovat syy siihen miksi vauvat aikuistuivat siihen aikaa varhaisessa vaiheessa. Minäkin lopetin housuihin kakkimisen jo neljän kuukauden ikäisenä, ja sahalle menin sirkkelinhihnan rasvariksi kolmen vanhana.

Aarreluola

Tämä turinointi liittyy siihen kirjeeseen, jonka Karl Lagerfeld eli Laakeri-Kalle sujautti käteeni sen tulppaaniepisodin jälkeen. Taisin viimeksi mainita, että tästä tulee mahtava seikkailu. Se taisi kyllä olla alakanttiin hihkutettu mainoslause.

koruja
Siinä sitä kultaa kimaltaa!

Sadun rosvojoukolla oli luolassaan miljoonittain jalokiviä ja kultaisia sankoja, mutta nekin rikkaudet taitavat jäädä toiseksi Laakeri-Kallen kirjeessä mainitun aarreluolan rinnalla.

Meidän ei tarvitse edes lähteä tarpomaan Tiibetin vuorille tai Gobin autiomaahan. Tämä aarreluola sijaitsee Sveitsissä, tarkemmin sanottuna Lausannen keskustan pankissa.

Landolt & Cie on Sveitsin vanhin toiminnassa oleva pankki. Se on perustettu jo vuonna 1780. Siellä ei vaihdeta turistien kolikoita seteleiksi, eikä piilotella virolaisten remonttifirmojen säästöjä. Kyseessä on ökyrikkaiden yksityispankki ja sinne kelpaavat asiakkaiksi vain harvat suomalaiset kuten Herlin, Herlin, Herlin ja tietysti Herlin.

Laakeri-Kallen omaisuus on reilut sata miljoonaa, joten on selvääkin, ettei niin köyhää miestä luokitella ökyrikkaaksi, saatikka päästetä Landolt & Cien asiakkaaksi.

Preussilainen unelma

Asiakas tai ei, Laakeri-Kalle sai Englannin kuningattarelta 80-vuotislahjaksi asiakirjan, joka on nyt minun hallussani. Paperi antaa luvan käydä kerran Landolt & Cien hovissa numero kaksi. Kyseiseen holviin on 1700-luvun lopulta lähtien jemmattu maailman arvokkaimmat aarteet, eli lähinnä ne helyt, jotka ovat historiankirjojen mukaan kateissa.

Kuninkaallinen valomainos.

Preussin kuningas Fredrik II Suuri vuokrasi holvin pankin avajaisten yhteydessä tuhanneksi vuodeksi. Mies ei ajatellut elävänsä aivan niin pitkään, vaan suunnitteli kokoavansa maailman suurimmat aarteet yhteen paikkaan. Sieltä maailman merkittävimmät hallitsijat voisivat käydä niitä lainailemassa silloin kun arki tuntuisi kuolettavan tylsältä.

Keski-ajan jälkeen Euroopassa oli sodittu sen verran kiivaaseen tahtiin, ettei yksikään kuninkaallinen viitsinyt lainailla aarteitaan vihollisille, koska kansalaiset saivat touhusta aina vihiä ja aloittivat vallankumouksen.

Vielä 1800-luvulla hallitsijat sotivat toisiaan vastaan lähinnä harrastusmielessä, eikä kukaan ollut oikeasti kenellekään vihainen. Silloin piti vain esittää vihasta, jottei sotilaille ja alamaisille jäänyt aikaa miettiä omaa kurjuuttaan.

Landolt & Cien holviin saattoi siis kuka tahansa vaikutusvaltainen hallitsija karauttaa hevosella ja käydä vaihtamassa Graalin maljan tai Ruotsin kuninkaan kultaiset tekohampaat johonkin tarpeellisempaan kuten Aleksanteri Suuren miekkaan tai keisari Neron kultaiseen viinipikariin.

En voi käsittää miksei Laakeri-Kalle käyttänyt mahdollisuutta vierailla tuossa maailman salaperäisimmässä aarrekammiossa. Ehkä mies on kaavoihin kangistunut ja saa elämäänsä riittävästi jännitystä suunnitellessaan alushousuja luisevasäärisille bulimikoille.

Nykäsen mitalit

En usko, että holvissa säilytetään Graalin maljaa, eiköhän se oli hukattu jo moneen kertaan ja lojuu jossain järven pohjassa kalojen kutukuppina. Siitä huolimatta luulisin, että ainakin Mona Lisa ja Matti Nykäsen mitalikokoelma löytyvät holvin kätköistä.

Olen nimittäin suhteellisen varma, että Louvren seinälle ripustettu muotokuva on väärennös. Mitä tulee Helsingin Urheilumuseossa roikkuviin Matti Nykäsen mitaleihin, ne ovat pahvia. Joka kerta kun olen yrittänyt puraista Nykäsen mitaleja aitouden varmistamiseksi, vartija on lyönyt minua sanomalehdellä ja raahannut pihalle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s