Omenamehu on rankka juoma

Erkki-karhu tykkäsi uiskennella hotellin uima-altaassa. Kaakeloitu allas oli huomattavasti mukavampi kuin suomalainen metsälampi. Ei ollut mutapohjaa, eikä iilimatoja. Toisaalta ei ollut myöskään haukia, joita olisi voinut saalistaa uimisen lomassa.

Karhu murisi tarjoilijalle ja yritti saada tuoretta kalaa. Eväkkäiden sijasta se sai sylillisen salamitankoja, jotka lilluivat altaassa kuin pienet uppotukit. Karhu ahtoi etujalkoihinsa kymmenkunta lasten uimarengasta, jotka pitivät otusta sen verran pinnalla, että se pystyi muutamalla takajalan potkaisulla liukumaan altaan päästä päähän.

Näytti huvittavalta kun karhu napsi salamitankoja suuhunsa ja murmutti tyytyväisenä.

uimarengas

Vesimies

Minun entinen naapurini Heikki ei ole uimamiehiä. Minä en ole muistaakseni koskaan nähnyt hänen uivan. Hän on tippunut laiturilta ja muutaman kerran veneestä, mutta ei sitä räpiköintiä voi uimiseksi kutsua. Kylällä kiertävän huhun mukaan hän on lässähtänyt veteen myös sillalta, joten on aikamoinen ihme, että mies on yleensäkään hengissä.

Toisille ihmisille vesi on luontainen elementti, toisille kauhun symboli. Tälläkin kertaa Heikki makasi aurinkovarjon alla ja yritti täyttää kreikankielistä ristisanatehtävää. Homma ei oikein tuntunut luonnistuvan. Ristisanatehtävän pääpalkintona oli matka Istanbuliin ja Kreikan valtion myöntämä verovapaa eläke.

Suomalaisten ristisanatehtävien pääpalkintoina on yleensä uusia ristisanatehtäviä. Se on tylsää, mutta kukapa elämää on väittänyt hauskaksi.

Samsungin Jaakko

vanha pöytäpuhelin
Samsungin uusi pöytäpuhelin.

Meidän kylälle muutti pari vuotta sitten eräs Samsungin Jaakko, hän on niitä kuuluisia Sipoon Samsungeja. Jaakolla on sellainen tapa, että hän tuppaa raapustamaan jokaiseen ristisanatehtävään yhtä ainoaa sanaa niin monta kertaa kuin ruudukossa on tilaa. Minä en kehtaa kirjoittaa sitä sanaa ääneen, mutta voin vihjaista, että se alkaa k-kirjaimella ja liittyy Mikkeliin.

Minä ilmoitin kuuluvaan ääneen, että nyt olisi tarkoitus keksiä jostain rahaa, hankkia lentoliput ja suunnata Sveitsiin. Karhu sukelsi äkkiä pinnan alle, ja Heikki syventyi ristisanatehtävään kuin ei olisi kuullut sanaakaan.

Minä yritin hoputtaa sanomalla, että jos ei nyt häivyttäisi, kohta joku kreikkalainen poliitikko ilmestyisi vonkaamaan meiltä apua maan raha-asioiden hoitamisessa. Heikki sanoi olevansa siihen valmis, hän oli aina halunnut työskennellä valtiovarainministerinä tai edes ministerin salkunkantajana.

Kreikkalaisilla ministereillä on kuulemma henkilökohtaiset salkunkantajat. Minusta sellainen on naurettavaa, mutta toisaalta onhan sillä työllistävä vaikutus. Samalla periaatteella Suomen työttömille pitäisi korvauksien sijasta maksaa täyttä palkkaa, sillä onhan kaikenlaisten lappujen ja lomakkeiden täyttäminen eräänlaista toimistotyötä.

Täydessä jurrissa

Me liihottelimme Zakynthosin-saarelle lentävällä Saabilla, mutta minä en halunnut tällä kertaa vaivata Ruotsin kuningas Kaarle Kustaata. Karhun saaminen reittikoneeseen voi olla kuitenkin suhteellisen hankalaa, eikä yksityiskoneita tuppaa olemaan kuin kuninkaallisilla ja Sarasvuon Jarilla.

Jopa Kuluttaja-lehden yhdessä testissä todettiin, että yksityiskoneella on huomattavasti miellyttävämpää liihotella kuin Finnairin reittikoneella. Minä olen testin kansa ihan samaa mieltä. Polvet niissä penkeissä tulevat kipeiksi, enkä minä muista ikinä saaneeni Finnairin koneessa kunnon hernekeittoa.

viskipullo

Muutenkin minulle tulee aina paha olo Finnairin koneissa, päässä rupeaa heittämään ja alahuuli puutuu. Kerran yksi lentoemäntä epäili, että minun huono vointini johtui viskipullosta, jonka olin tintannut kurkusta alas. Vai että viskiä! Omenamehua minä aina juon!

Minä suutuin lentoemännän esittämästä törkeydestä aivan julmetusti ja ihan syystä. Olisi lentoemäntienkin syytä ottaa hieman selvää, että kuka pullottaa ja mitä!

Kun minä olin pikkupoika, naapurin uskovainen rouva opetti, että alkoholi on saatanan keksintö. Se oli mukava rouva ja minä uskoin kaiken mitä se höpötti. Uskoin myös naapurin isäntää, joka hoiperteli aina iltaisin pellolla täydessä jurrissa ja kehui Johnnie Walkerin valmistavan maailman parasta omenamehua.

Niin että kuka tässä nyt on oikeassa? No minä tietysti!

Melkein meidän kylän formulakuski

formula-1Samassa minä tajusin, että Sveitsiin pääsee tietysti helpoiten kylänmiehen kyydissä. Kimi Räikkönen ei ole ollut koskaan virallisesti kirjoilla meidän kylän vihkosissa. Uransa alkuaikoina hän kävi kuitenkin useana kesänä ajelemassa Metikön Aaron suunnittelemalla Ferrarilla pitkin metsäteitä.

Metikön Aaron suunnittelemat ajopelit ovat olleet aina rankemman puoleisia. Minun muistaakseni siinä Ferrarissa oli lähemmäs kaksisataa hevosvoimaa ja takakontissa lojui melkein toimiva turbo.

Minä en ole ihan varma, että missä maailman kolkassa Kimi Räikkönen haahuilee, mutta voisi hän pienenä kiitollisuuden osoituksena meidän kyläämme kohtaan hommata minulle, Heikille ja Erkki-karhulle kyydin Sveitsiin.

Ei muuta kuin soittamaan!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s