Huumoria ilmassa ja koivussa

Minun kaverini Grimbergin Urkin pihalla kasvaa helvetinmoinen koivu.

Tutkijat ovat käyneet ihmettelemässä puuta Amerikkaa myöten. Kävi siellä myös pari puolalaista, mutta ne eivät olleet tutkijoita vaan sienestäjiä. Kaikki ovat olleet sitä mieltä, että se koivu on peräisin dinosaurusten ajalta tai sitten Urkin kaivovedessä lilluu jotakin kummallista.

Puun rehottaminen ei todennäköisesti johdu kaivovedestä, koska Urkki on itse sellainen ruipelo. Jari Isometsä kävi Lahden MM-hiihtojen aikaan koivun juurella kusella, mutta tuskin silläkään oli mitään vaikutusta puun kasvuun, vaikka runko muuttui liruttelukohdista sinertävän violetiksi.

Toinen juttu mikä tekee koivusta ainutlaatuisen on oksistoon juuttunut lentokone. Kyseessä on Lockheed Model 10 Electra, jonka pitäisi lojua Tyynenmeren pohjassa. Sitä kukaan ei tiedä minne maailmanympärilentoa vuonna 1937 yrittänyt Amelia Earhart joutui törmättyään puuhun.

Minä veikkaan, että hän muutti pääkaupunkiseudulle, vaihtoi nimeä ja perusti kahvilan. Samoin on käynyt melkein kaikille ulkomaalaisille, jotka ovat vahingossa tulleet Suomeen.

Se on jännä juttu miten kompressorivikaista jääkaappia muistuttava hyttysansa pystyy pelkällä hajulla lumoamaan kaikki maailman kansat.

Minä olen jopa kuullut huhuja, että Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama on niin ihastunut Suomeen, että harkitsee muuttavansa Pohjolan Washingtoniin eli Kouvolaan.

JUMBOJETTI

Tämä hyvin syväluotaava ja tunteikas alustus liittyy Nasan jumbojettiin, joka ilmestyi noutamaan meitä Zakynthosin kansainväliseltä lentokentältä.

avaruussukkulaVuosien mittaan olen monta kertaa kiivennyt Grimbergin Urkin pihakoivuun päästäkseni puolessa välissä taivasta roikkuvaan Earhartin lentokoneenraatoon. Siellä koivussa vaappuessani minä olen aina luullut olevani korkealla, mutta nyt täytyy kyllä tunnustaa, että jumbojetin tuulilasi on huomattavasi korkeammalla kuin sen pihakoivun latvus.

Erkki-karhu tykkäsi jumbojetistä oikein kovasti. Se on entiselle villieläimelle mukavaa, että pääsee kilometrien korkeudessa vähän jaloittelemaan. Kun kolmesataakiloinen karvaturri yrittää pienemmissä koneissa oikoa jalkojaan niin yleensä penkit lähtevät irti tai henkilökunta kiiruhtaa laskuvarjo selässä kohti hätäuloskäyntiä.

Lentoemännät tulivat hyvin toimeen karhun kanssa. Eiköhän Nasalla ole vankina sen verran monta avaruusmuukalaista, että niitä on pitänyt välillä lennättää lomailemaan Bangkokiin ja Samoalle.

Perinteisten aurinkojentuhoojien ja galaksienräjäyttelijöiden rinnalla Erkki-karhu on ihan harmiton murmuttaja. Välillä se tuppaa rouhaisemaan penkin niskatuesta palasen ja painelemaan nappeja joissa lukee, että ei saa painella, mutta ainakaan se ei muuta ketään atomeiksi.

Pekingin ankkaa

Ainoa asia mikä suututti oli lennon aikana tarjottu lounas. Kyllä minä toisaalta ymmärrän, että Nasa tilaa lentokoneet yhdysvaltalaiselta lentokonetehtaalta ja tehdas puolestaan tilaa kaikki tarvittavat osat Kiinasta.

Sitä en ymmärrä miksi ruoka pitää tilata Kiinasta? En ottanut tarjotinta vastaan kun kuulin, että lautaselle oli mätetty Pekingin ankkaa.

ankka ja paljon kalojaSyvällisen sananvaihdon jälkeen kokki suostui sulattamaan pakastimesta suomalaisia lihapullia. Koska minä myöskään syö geenimanipuloituja pottuja, lentäjä joutui tekemään välilaskun Kroatiaan. Stuertti ajoi taksilla Zagrebin Suomen suurlähetystöön ja nouti kymmenen pakettia Mummon perunamuusijauhetta.

Söin viistoista lihapullaa ja puoli pakettia muusia. Heikki otti samanlaisen setin ja Erkki-karhu söi loput, eli saavillisen muusia ja noin kahdeksan kiloa lihapullia.

Kun lentokone rupesi lähestymään Lausannen kenttää, Erkki-karhu rupesi piereskelemään aivan hirveästi. Kokki perkele oli sekoittanut muusijauheeseen veden sijasta geenimanipuloitua lehmänmaitoa ja kyllähän sen jokainen tietää mitä karhun suoli siihen sanoo.

Legendaarinen Sankomies

Huippuunsa viritetty jumbojetti lentää melkein yhtä kovaa kuin isokorvainen Dumbo-norsu, eli tuollaiset 1200 kilometriä tunnissa. Se on myötätuulessa jetsulleen äänen nopeus, paitsi jos äänessä on minun vaimoni. Silloin ei nimittäin pääse karkuun vaikka juoksisi valon nopeutta.

Juuri kun olimme hiippailemassa uloskäyntiä kohti, lentokoneen kapteeni Allen tuli kättelemään minut ja sanoi, että oli suuri kunnia saada tavata legendaarinen Sankomies. Kapteeni Allen kertoi käyvänsä joka päivä minun nettisivuillani lukemassa viimeisimmät seikkailut. Eilen häntä oli kovasti naurattanut kun meidän kyläläiset olivat tuupanneet Mikko Kuustosen alas jyrkänteeltä.

kiitorata ja koneKapteeni Allen antoi minulle matkapuhelinnumeronsa ja pyysi soittamaan kun olisimme lähdössä Sveitsistä. Kaikki Nasan tiedemiehet olivat Kuubassa rantalomalla, joten jumbojetille ei ollut lähipäivinä tiedossa keikkaa.

Erkki-karhu närkästyi kun kapteeni Allen ei huomioinut sitä millään lailla. Äkkiä se muisti kuulleensa nuorena nallena eräältä rusakolta, että amerikkalaiset tykkäävät pelata jalkapalloa.

Karhu tönäisi minut ja Heikin lattialle. Sitten se heitti kapteenin olalleen ja katosi ovesta ulos. Kun minä pääsin pystyyn, karhu oli jo kaukana kiitoradan toisella laidalla.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s