Ulvova maakotka

KARHUN NÄKÖKULMA…

Kuulustelut kestivät pitkään. Sveitsin viranomaisia kiinnosti lähinnä tietää, että kenen idea oli ollut laskeutua jumbojetillä pienlentokentälle. Minä syytin kapteeni Allenia, joka puolestaan syytti Nasan propulsiotekniikan keskuksessa työskentelevää Lapinojan Toivoa. Toivo puolestaan oli sen verran fiksu, ettei vastannut viranomaisten puheluihin.

Sveitsiläiset olivat myös kiinnostuneita Erkki-karhusta. Otuksella ei ollut minkäänlaisia papereita, ellei kreikkalaista autolehteä huomioitu. Karhu oli selaillut lentokentältä nyysimäänsä lehteä niin antaumuksella, että puolet sivuista oli tippunut matkan varrelle.

Tutkintaa johtava Lausannen poliisipäällikkö kyseli Erkki-karhulta ranskaksi, että oliko se kenties kidnapattu ja tuotu vastentahtoisesti Sveitsiin. Karhu ei ymmärtänyt sanaakaan miehen puheista, mutta oletti, että lupsakkaan näköinen viiksimies halusi ostaa auton. Tyytyväisenä karhu levitti lehden pöydälle ja avasi keskiaukeaman, jossa komeili harmaa Toyota ja vinttikoiralaumaa ulkoiluttava nainen.

Nähdessään koiralauman Erkki-karhun mieleen nousi hauskoja muistoja muutaman vuoden takaa kun se oli vielä asustellut Kajaanin talousmetsissä.  Siihen aikaan pöpelikössä oli jolkotellut jos jonkinmoista petoa ja erään arkkitehdin mäyräkoira oli ollut niistä pahin.

Joka perkeleen yö se puolisokea jalallinen makkarapötkö oli änkenyt karhun luolaan ja ruvennut ärhentelemään. Karhu ei ollut raaskinut antaa pikkuotukselle selkäsaunaa, mutta ei kyljen kääntäminenkään ollut helpottanut nukkumista. Mäyräkoira oli nimittäin repinyt selkäkarvoja oikein tukoittain ja kuskannut niitä luolan suuaukolle lintuja varten.

kuusi ja paljon käpyjä
Näkyykö koiraa?

Muutaman unettoman viikon jälkeen karhu oli viskannut mäyräkoiran korkean kuusen latvaan. Koira ei ollut tietenkään päässyt alas, vaan oli ruvennut peloissaan ulvomaan oikein kunnolla. Paikalle oli myöhemmin ilmestynyt lauma lintubongareita, jotka olivat häkeltyneet kuulemastaan ihan täysin.

Muutamat olivat veikanneet puun latvassa ulisevaa kummajaista mystiseksi Felix-linnuksi. Joku oli myös arvovaltaisesti julistanut, että kyseessä oli kadonneeksi luultu uralilainen ulvova maakotka. Siinä vaiheessa homma riistäytyi käsistä kun National Geographic, BBC ja David Attenborough ilmestyivät paikalle.

Viikossa karhunpesän ympäristöön nousi toistasataa telttaa ja talousmetsä alkoi muistuttaa mättäiköissä lojuvien pullojen perusteella Kotkan meripäiviä. Eräänä yönä yksi telttansa polttanut lintubongari tunki juovuksissa karhun viereen nukkumaan ja rupesi puristelemaan sitä kankusta.

Se oli viimeinen niitti kuten popniittimiehet tapaavat sanoa. Äkäinen karhu repi jokaisen teltan palasiksi, sitten se kaatoi yhdellä tönäisyllä suojelukohteeksi julistetun kuusen. Se etsi oksien seasta pöllähtäneen mäyräkoiran ja ojensi sen David Attenboroughin syliin.

David Attenborough oli ehtinyt antaa puussa ulvoneelle kummajaiselle latinankielisen nimen ja tehdä siitä viisitoistaosaisen dokumenttisarjan. Siinä tilanteessa mies ei tietenkään voinut tunnustaa joutuneensa karhun kepposen uhriksi. Hän ilmoitti, ettei BBC tekisi ainuttakaan karhu-dokumenttia seuraavaan sataan vuoteen ja lähti kuvausryhmän autoon liimaamaan mäyräkoiralle sopivia siipiä.

JA KAKSI MIESTÄ…

Minun entinen naapurini Heikki, joka lähti tälle reissulle lähinnä siksi, että halusi vaihtelua yksitoikkoiseen arkeensa veneen alla, joutui FBI:n kuulustelemaksi. Siitä touhusta oli leikki kaukana. Ensin agentit kävivät porukalla läpi Heikin syntyhistorian, elämänvaiheet ja tiliotteet.

Sitten agentit uhkailivat tovin 500 vuoden vankilatuomiolla ja rupesivat tutkimaan maailmankarttaa löytääkseen Suomi-nimisen valtion. Kun sitä ei löytynyt Afrikan mantereelta eikä Vietnamin viidakoista, agentti rupesivat epäilemään, että Heikki oli Neuvostoliiton lähettämä terroristi.

Thaimaan vuoristoa ja viidakkoa
Ei näy Suomea!

Kun Heikki yritti kertoa, että Neuvostoliitto oli hajonnut ja Suomi sijaitsi agentin peukalon alla, hän sai pampusta ja käskyn olla hiljaa.

Minä puolestani jouduin CIA:n käsittelyyn. Agentit köyttivät minut nippusiteillä kiinni poliisipäällikön työhuoneen nahkasohvaan. En ole koskaan nähnyt yhdenkään ihmisen käsittelevän nippusiteitä niin taidokkaasti.

Kun olin liikuntakyvytön, minun reiteen lyötiin piikki, joka sai aikaa hallusinaatioita. Jos en olisi joutunut huumatuksi, olisin vastannut jokaiseen kysymykseen rehellisesti.

Aineen takia valehtelin olevani Sheikki Ali Hassan ja kotoisin Frederik-nimiseltä planeetalta. Vastaukseni ilmeisesti tyydyttivät agentteja sillä tunnin päästä minulle alettiin tilailla lentolippua Guantanamo Bayn vankileirille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s