Miehiä kuussa ja pesukoneessa

Tienristeyksiä on olemassa neljänlaisia: fyysisiä, henkisiä, kuvitteellisia ja edellä mainittujen yhdistelmiä. Fyysinen tienristeys on yleisin ja ilman muuta harmittomin. Niitä on rakennettu lähes jokaisen kylän raitille, eikä niiden kanssa tarvitse olla niin vakavissaan. Jos huomaa päätyneensä pellolle, ei muuta kuin polkupyörä ympäri ja takaisin risteykseen.

Henkiset tienristeykset ovat jo huomattavasti haasteellisempia. Ne ovat eräänlaisia monivalintatehtäviä, joita suorittaessaan ihmisen on tarkoitus ymmärtää, että väärä valinta johtaa peruuttamattomaan kurjuuteen.

Kuvitteellinen tienristeys on puolestaan eräänlainen päivänuni. Silmänsä ummistanut toope voi tallustella keskelle kultaista risteystä ja valita itselleen muutaman sydämenlyönnin ajaksi paremman elämän.

Yhdistelmäristeys on puolestaan jo sen luokan haaste, että moni mies jättää homman kesken ja palaa sohvalle raapimaan pallejaan.

Pieni koneremontti

Meillä oli edessämme juuri tällainen yhdistelmäristeys, josta selvitäksemme meidän oli käytettävä fyysisiä, henkisiä ja kuvitteellisia voimavarojamme.

astronautti avaruusasemalla
Sen huomaa kun pyykit on hyvin pesty. Ei näy mustikkatahrat eikä suklaa.

Nyt varmasi suurin osa naisväestä nauraa vahingoniloisesti. Heille minä sanon, että miehet ovat laskeutuneet kuudesti kuuhun ja käynnistäneet pesukoneen neljästi, joten kyllä sitä ongelmanratkaisukykyä ja pitkää pinnaa löytyy myös miehiltä.

Puolalainen linja-auto sammui fyysiseen risteykseen, jonka jälkeen kuljettaja astui ulos ovesta ja meni uhkailemaan torvia toitottavia autoilijoita jakoavaimella.

Koneremontin aikana meillä muilla jäi hyvin aikaa tehdä jonkinmoista yhteenvetoa ja päättää, että mikä haara risteyksestä kannattaisi valita.

Kaivosmiehillä alkoi olla jo kiire tunnelityömaalle.  Minulla, Heikillä ja Erkki-karhulla ei ollut oikeastaan mihinkään kiire. Koti-Suomeen teki mieli palata, mutta kyllä sinne ehti myöhemminkin.

Minua odotteli vaimo, pölynimuri ja tiskiharja. Heikkiä odotti puolestaan ankea veneranta ja lokkeja metsästävä saimaannorppa. Erkki-karhu ei kaivannut Suomeen ollenkaan. Karhujen on mukava jolkotella talousmetsissä kesäaikaan, mutta kohtapuoleen sammalmättäiköt peittyvät loskaan ja sitten kontioiden pitää jo kiiruhtaa nukkumaan.

Erkki-karhun mielestä talviunet ovat tarpeeton rituaali, jonka EU voisi kieltää käyrien kurkkujen sijasta. Eiväthän muutkaan eläimet nuku puolta elämästään, paitsi siilit ja tietysti siperialaiset. Siilit nukkuvat koska lumen peittämässä lehtikompostissa on pimeää.

Siperialaisilla on ihan sama ongelma. He eivät sentään nuku lehtikompostissa, mutta syytä ehkä olisi. Mitä sitä pimeässä mökissä värjöttelemään kun pistorasiasta ei tule sähköä ja naapuri on varastanut polttopuut.

Lunta suuhun

rujo harakka
Björnin harakka oli rujo, mutta lemmikit muistuttavat aina isäntiään.

Minulle ei ole mitään sitä vastaan, että matkaamme kaivosmiesten kyydissä Sveitsin ja Italian rajalle.

Tunnelityömaan näkeminen olisi varmasti mieleenpainuva kokemus ja mukavahan se olisi maistaa Alppien lunta. Olen nähnyt postikorteista, että Alpeilla lumi on vielä puhtaan valkoista. Siellä ei tarvitse pelätä, että jos kauhaisee ladunvarresta kourallisen lunta suuhunsa, niin veriarvot pomppaavat epämääräisen virtsanäytteen takia korkeuksiin.

Papukaija pisti pakan sekaisin ilmoittamalla, että jos suuntaisimme Englantiin, joka mies ja karhu saisi perillä kouraansa paksun setelinipun.

Lupaus kuulosti aikamoisen eksoottiselta. Harvemmin linnut jakelevat rahaa, mutta toisaalta enpä ole koskaan aiemmin ruvennut juttusille edesmenneen miljardöörin lemmikin kanssa.

Helsingissä juttelin kerran yhden variksen kanssa, joka oli työskennellyt vuosia Björn Wahlroosin lemmikkinä. Sillä linnulla ei ollut rahaa jaettavana, mutta toisaalta Björn on vielä elossa. Saa nähdä paljonko varis saa perintöä, veikkaan että muutaman miljoonan edestä velkaa ja haasteen oikeuteen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s