Vain elämää kun pelkää Virve Rostia

Ilta-Sanomat uutisoi aamulla, että myrsky kurittaa ruotsinlaivaa – yli 100 farmaseuttia merisairaana. Jutussa eräs haastatelluista totesi, että matkassa oli myös onnea, koska farmasiaporukalla oli hyvä varasto lääkkeitä mukana.

Näinä vaikeina aikoina kun finanssimaailma tuijottaa Suomea siinä toivossa, että hallitus romahduttaa palkkatason, ja kansainväliset sijoittajat pääsevät siirtämään tehtaansa Bangladeshista Suomeen, farmaseuttien edesottamukset eivät anna maastamme hyvää kuvaa.

Minä en ymmärrä miksi farmaseuttien pitää kuskata laivalle lääkkeitä? No, kyseessä on vuosittainen teemaristeily, mutta pitääkö se ottaa niin kirjaimellisesti. Eihän metallimieskään ota risteilylle mukaan sorvia ja hitsauspilliä. Toisaalta se ei olisi hullumpi idea, että jokainen ottaisi risteilylle mukaan vähän tykötarpeita.

jäävuori meressä
Ei muuta kuin jäät palasiksi ja kupit esille.

Jos ajatellaan vaikka Titanicin kohtaloa, niin kyllä siinä muutama popniittipyssy ja hitsauspilli olisi tullut tarpeeseen. Titanicin alakannella majaili varmasti myös muutama korsolainen kiinteistönhoitaja, mutta tuskin yhdelläkään oli mukana kauhakuormaajaa, jolla reitille osuneen jäävuoren olisi voinut pilkkoa grogilasiin sopivaksi.

Kun menette maanantaina ostoksille, älkää ihmetelkö kun kaikkien apteekkien ovet ovat lukossa. Farmaseutit ovat kotona viettämässä teeman mukaista krapulapäivää.

Itäinen virtsameri

Itämeri on laaja, mutta niin on myös myrskytuuli, joka nostatti kerrostalon kokoisia aaltoja. Veikkaanpa, että meidän laivamme oli huomattavasti kovemman merenkäynnin armoilla kuin farmaseuttien paatti, mutta siitä huolimatta yksikään matkustaja ei voinut pahoin.

Mysteeri johtui luonnollisesti siitä, että saksanlaiva oli täynnä yritysjohtajia, jotka ovat viinantäyteisten lounaiden ansiota onnistuneet  kovettamaan vatsansa kestämään mitä tahansa. Kovimman kohtelun saivat osakseen puolalaiset kaivosmiehet, jotka majailivat aluksen pelastusveneissä. Heilläkään ei ollut minkäänlaista hätää, sillä miesten sisuskalut olivat hiilipölyn kyllästämät. Kaikkihan tietävät, että hiilitabletteja syömällä pystyy parantumaan kaikenlaisista pahoinvoinneista riippumatta siitä onko taudin aiheuttajana salmonella vai itäinen virtsameri.

Haima on hyvä kuuntelija

Aluksen karaokebaarissa sain kattavan kuvan suomalaisesta yhteiskunnasta. Tyytymättömyyttä leijui ilmassa yhtä paljon kuin tupakansavua. Se ei ole mikään ihme, sillä aivot ovat monimutkainen elin. Jos toteat pernalle tai haimalle, että tänään on kaunis päivä, molemmat sisäelimet käyttäytyvät ihan asiallisesti ja korkeintaan ne päästävät ilmoille jonkinmoisen kuplan siitä ilosta, että ovat saanet juttukaverin.

vadillinen säilöttyjä luumuja
Etikassa uitetut luumut ovat ulkonäöltään ja ominaisuuksiltaan aivojen kaltaisia.

Aivot ovat puolestaan jakautuneet kahtia. Toinen puolisko kiljuu iloisena, että totta tosiaan onpa kaunis päivä. Toinen puolisko taas näkee, että sinitaivas muuttuu ukkosrintamaksi millä hetkellä tahansa, ja auringolla on meneillään jonkinlainen salajuoni ihmiskunnan tuhoamiseksi.

Senpä vuoksi ihminen päästelee suustaan säähän liittyviä törkeyksiä siihen asti kunnes alkaa tappelu, tai toinen osapuoli katsoo parhaimmaksi lähteä kotiin juttelemaan haiman kanssa.

Helsinkiin kokoontui eilen kymmeniä tuhansia mielenosoittajia vastustamaan Juhan Sipilän touhua. ET-lehden tekemän gallupin mukaan paikalla saattoi olla jopa miljoona ihmistä. Kyllä minä näin sen helikopterista napsaistun kuvan, mutta nykyään sitä on niin helppo käsitellä kuvia tietokoneiden hiirillä.

Meidän talon seinän välissä asuu hiiri, joka järsi minut pois hääkuvasta. Vaimo oli vuosikaudet nyreissään tihutyöstä. Ei hän minua niinkään kaipaillut, mutta kun hiiri söi kuvasta kukkapuketin. Naisille on aina niin tärkeää, että läsnä on komeita miehiä ja kukkia. Sen takia meidän kylän jäppiset ovat ruvenneet vyöruusun saatuaan ravaamaan kuntosalilla.

Suomalainen muusikko on pelottava ilmestys

Hytin kylpyhuoneessa oli valmistunut sen verran laadukasta kiljua, että Heikki oli sammunut kahden mukillisen jälkeen suihkuun. Ville Haapasalo oli juonut loput yksinään ja lähtenyt toikkaroimaan laivan käytävästä löytämänsä kertakäyttökameran kanssa kohti konehuonetta. Hän huhuili kuuluvaan ääneen, että missä kaikki kadonneet suomalais-ugrilaiset kansat piilottelivat.

vanhaa miestä esittävä patsas pusikossa
Jethro Rostedtin takapihalle pystytetty bulgarialais-turkulaista alkuperäiskansaa esittävä patsas.

Ville Haapasalon onneksi konehuoneen vieressä sijaitsevassa varastokopperossa asui maailman viimeinen bulgarialais-turkulainen alkuperäiskansa, jonka oletettiin kuolleen sukupuuttoon isovihan aikaan vuonna 1706.

Ville Haapasalo yritti tehdä kansasta lyhyen dokumentin, mutta kuvaaminen loppui siihen kun roskasäkkiin verhoutunut päällikkö naitti Haapasalon tyttärelleen ja lukitsi käytävään johtavan oven.

Papukaija onnistui saamaan yhteyden berliiniläiseen lakimieheensä, joka otti puolestaan yhteyttä Suomeen. Kun Martin Saarikangas oli saatu puhelimen päähän vannomaan, ettei vesirajan alapuolella sijaitsevaan hyttiin passannut ruveta tekemään ikkunaa, papukaija suuttui ja osti 400 miljoonalla eurolla kaikki varustamon osakkeet.

Kaupan jälkeen linnun ei tarvinnut enää murehtia ikkunoista. Aluksen päällikkö kantoi linnun silkkityynyllä parhaimpaan sviittiin, missä oli neljä huonetta, parveke ja jatkossa myös loputon valikoima pähkinöitä.

värikkäästi pukeutunut huilunsoittaja
Suomalainen miesmuusikko on useimmiten pelottava ilmestys.

Erkki-karhu puolestaan makasi hytissä, söi ravintolan keittiöstä varastamiaan silakkapihvejä ja tuijotti televisiosta Vain elämää -sarjaa. Karhu ei ollut ihan varma, että mistä ohjelmassa oli kyse. Se oletti, että Suomessa muusikot teljettiin jonkinlaiseen reservaattiin, missä ihmiset saattoivat käydä niitä ruokkimassa.

Nähdessään Virve Rostin hymyilevän karhu pelästyi ja päätti katsoa ohjelman loppuun siinä toivossa, että reservaatin osoite näytettäisiin lopputekstin yhteydessä. Paikkaa oli nimittäin syytä vältellä. Karhua puistatti ajatus siitä, että se törmäisi pimeässä metsässä laumaan suomalalaisia muusikoita.

Minä lupasin pari päivää sitten pistää Suomen asiat kuntoon. On se vieläkin mahdollista, mutta hyvin epätodennäköistä. Erehdyin nimittäin soittamaan kotiin. Vaimo ei kuulostanut erityisen iloiselta ja motkotti, että minun olisi pitänyt ilmestyä kotiin jo viikkoja sitten.

Ei sitä mies aina pysty menemisiään laskemaan, mutta kai minun on suunnattava pikapuolin kotiin. Saatan matkalla käydä jututtamassa pääministeri Sipilää, ellei Sauli Niinistöllä satu olemaan sauna lämpenemässä.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s