Monte Criston Simon rahakätkö

Suomessa majailee tusinan verran myyrälajeja, joista tunnetuimmat ovat peltomyyrä ja tietenkin vesimyyrä. Vähemmän tunnettuja ovat pohjanmaanmyyräsopuli ja idänkenttämyyrä. Kaikkein harvinaisin myyrä on kuitenkin meidän kylälle asettunut pirunvekkulimyyrä.

Muu Suomi kiroaa kesäisin myyrien kasaamia multakekoja, jotka tylsyttävät nurmenleikkureiden terät ja sotkevat mokkanahkakengät. Meidän kylällä kiroaminen alkaa yleensä vasta näin vasta lokakuun loppupuolella ja syypää on tietenkin pirunvekkulimyyrä.

iso myyrä
Onko niitä gaselleja näkynyt?

Kyseinen otus on hyvin erikoisen näköinen. Siitä tulee lähinnä mieleen mulkosilmäinen preeriakoira, joka vyötärön ympärysmitasta päätellen on viettänyt koko ikänsä kermaviilillä kuorrutetussa salaattikulhossa. Otuksen tukeva ulkomuoto on kuitenkin pelkkää hämäystä.

Helsingin yliopiston suorittamissa laboratoriokokeissa kävi ilmi, että pirunvekkulimyyrien veriarvot ovat identtiset norjalaisten huippuhiihtäjien veriarvojen kanssa.

En tiedä mitä luontaistuotteita norjalaiset hiihtäjät syövät elohopeaturskan lisäksi, mutta pirunvekkulimyyrien pääasiallista ravintoa on meidän kylällä rehottava hulluruoho.

Halutessaan pirunvekkulimyyrä pystyy juoksemaan kiinni gasellin ja kaatamaan sen jos onnistuu saamaan kiinni säärestä. Valitettavasti meidän kylän talousmetsässä majailee vain yksi gaselli, jolla alkaa olla jo ikää sen verran, ettei se jaksa juosta karkuun. Minä olen raahannut sille talvisin heiniä, mutta enemmän se tykkää vaimon leipomasta kaalipiirakasta.

Myyräkuume vai kaasuräjähdys?

Miksi höpisen myyristä kun pitäisi kertoa Tervolan Einarin Volkkarista? Lähinnä siksi, että siinä vaiheessa kun olin saanut moottorin purettua ja oli aika ruveta tutkiskelemaan, että mikä osa oli syypää päästömittaushuijaukseen, halkovajan suunnalta ilmestyi aivasteleva pirunvekkulimyyrä, joka vei ajotietokoneen mennessään. Erkki-karhu oli jo aikeissa lähteä otuksen perään, mutta minä toppuuttelin ja varoitin myyräkuumeen vaaroista.

Olisihan minun pitänyt kokemuksesta tietää, että pirunvekkulimyyrät ovat aina vekkulilla tuulella. Myyrä kipitti naapurin puolelle, nousi takajaloilleen ja heitti ajotietokoneen roskatynnyriin. Hetken päästä tynnyrin sisuksista rupesi puskemaan mustaa savua. Tyytyväinen myyrä otti maasta kellastuneen vaahteranlehden ja pyyhkäisi sillä räkäistä kuonoaan.

Sitten otus käänsi meille selkänsä ja lähti höhöttäen lyllertämään kohti naapurin emäntää, joka oli puhdistamassa grilliä. Meinasin huutaa, että vie nyt äkkiä se kaasupullo turvaan, mutta huutelu unohtui kun Monte Criston Simo ilmestyi juosten pihaan.

Työttömän optikon rahahuolet

Muistatte varmasti Volvo-Markkasen, joka vuosikymmenien ajan ryösteli pankkeja saadakseen ostettua Volvoonsa bensaa. Esikuvansa innoittamana meidän kylän ainoa optikko, Monte Criston Simo yritti ryöstää vuonna 1980 paikallisen Kansallis-Osake-Pankin.

Työttömät optikot ovat luonteeltaan perusteellisia, joten Monte Criston Simolla kesti kymmenen vuotta päästä tavoitteeseen. Oli se myös pankinjohtajan vika, koska mies unohti heinäkuussa 1991 lukita pankkiholvin tuuletusikkunan. Ikkunan kautta Monte Criston Simo tunkeutui holviin ja ahtoi repun täyteen rahaa.

Ryöstöä seuranneesta pakomatkasta tuli ihmiskunnan historian epäonnisin reissu. Esikuvaansa innoittamana Monte Criston Simo osti ryöstöä seuranneena aamuna kylän luotettavimmalta autojobbarilta uutukaisen Volvon. Auto hajosi kilometrin hurluttelun jälkeen ja ryöstäjämme joutui liftaamaan.

Metallitankoja
Tankotanssi on taitolaji. Hämeenlinnassa suositaan paikallisen tehtaan värikkäitä teräsputkia, vaikka maalipinta hinkaantuu yleensä rikki. 

Miten sattuikaan, että paikalle osui kyltymätön hämeenlinnalaisrouva, jonka tankotanssijana Monte Criston Simo joutui esiintymään seuraavat kuusi viikkoa.

Olihan touhussa tietysti se hyvä puoli, että ryöstäjän etsinnät ehtivät viikkojen myötä laantua, mutta niin laantui myös repun sisältö. Rouva osteli ryöstösaaliilla kaikenlaisia hepeneitä ja yhden hulppean kesämökin.

Kun Monte Criston Simo viimein pääsi karkuun kolmesta miljoonasta markasta oli jäljellä enää viisikymmentätuhatta. Matkalla kohti Katajanokan laivaterminaalia taksikuski sattui mainitsemaan hyvästä sijoituskohteesta, jolla viisas mies kymmenkertaisti omaisuutensa muutamassa päivässä. Monte Criston Simo otti rahat taskustaan ja totesi, että täältä löytyy.

Muutamaa tuntia myöhemmin kun hän oli linnoittautuneena Alppiharjussa sijaitsevan kerrostaloasunnon vessaan, hänen mieleensä nousi pakostakin ajatus siitä, että ehkä olisi sittenkin pitänyt ryöstelyn sijasta ruveta vaikka putkimieheksi. Vessan oven takana räyhäsi suomalainen taksikuski ja kiinalainen maanviljelijä, jotka huutelivat, että rahat tänne niin perustetaan verkkokauppa ja nimetään se Alibabaksi.

Ne on Simon rahat siellä hormissa

Vuonna 1991 verkkokauppa tarkoitti suomen kielessä samaa kuin kalaverkkokauppa, joten oli ihan ymmärrettävää ettei Monte Criston Simo suostunut vaihtamaan ryöstösaaliin rippeitä puoleen perustettavan yhtiön osakkeista. Vessan oven takana möykkäävä maanviljelijä väitti, että 20 vuoden päästä Alibaba olisi kymmenien miljardien markkojen arvoinen.

kalaverkkoja
Verkkokauppa on se mikä kannattaa!

Pelokas ryöstäjä nousi pöntön päälle seisomaan ja repi ilmanvaihtoritilän irti. Hän tunki rahat hormiin ja toivoi pääsevänsä hakemaan ne joskus myöhemmin.

Tietenkin mies tippui pöntöltä ja teloi päänsä. Siitä seurasi sairaalareissu ja täydellinen muistinmenetys. Mies välttyi vankilalta, mutta rahojen olinpaikkaa hän ei koskaan kyennyt muistamaan.

Vuonna 2014 Alibaba listautui New Yorkin pörssiin, ja jos Monte Criston Simo olisi sijoittanut rahansa hormin sijasta kiinalaisen maanviljelijän visioon hän olisi nykyään miljardööri.

Syy siihen miksi mies tuli tapaamaan minua liittyy Iltalehden eiliseen artikkeliin. Lehden mukaan eräs remonttimies löysi rahakätkön Alppiharjussa sijaitsevan kerrostaloasunnon ilmanvaihtohormista. Nyt Simo haluaa rahansa takaisin ja minun on kuulemma autettava.


2 Replies to “Monte Criston Simon rahakätkö”

    1. 500 markan seteli-Kekkosilla ei taida olla enää arvoa kuin nummisuutareille ja numismaatikoille. Aavistuksen Monte Criston Simoa lohduttaa, että hän sai sentään myytyä vuosina 1979 – 1986 Kekkoselle yhteensä 37 paria silmälaseja. Sittemmin Monte Criston Simo on keskittynyt lähinnä Mikko Alatalon nöyryyttämiseen. Toivotaan, että viimeistään vuonna 2047 silmäpussit ja siniset sangat tulevat muotiin.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s