Ostakaa maitoa! Maailma tuhoutuu viikon päästä!

Alkuviikosta Ilta-Sanomissa kerrottiin, että suurin osa luokanopettajiksi opiskelevista ei tiedä, että maapallo kiertää aurinkoa. En minäkään sitä tiennyt ja täytyy tunnustaa, että kyllä se oli melkoinen shokki. Minun oli pakko hakea olohuoneen kirjahyllystä tietosanakirja ja syventyä maailmankaikkeuden salaisuuksiin.

Muutaman vaikeaselkoisen opuksen jälkeen käteeni osui mummovainaan ufokirja vuodelta 1932. Se on hämmentävä teos ja varsinkin mummovainaan lyijykynällä tekemät sivuhuomautukset nostivat hikipisarat osalleni.

Mummovainaa oli istunut öisin vajan katolla kyttäämässä ufoja. Viimein kesällä 1936 aito ufo oli laskeutunut pellon laitaan. Mummovainaa oli pyydystänyt kalaverkolla ja talikolla koko muukalaisseurueen, johon oli kuulunut viiden hengen miehistön lisäksi kuusitoista maailmojen tuhoajaa.

Höyryveturi vaunuja ufo taivalla
Kylän rautatieasemalta otettu kuva, jossa näkyy mummovainaan kaappaama ufo.

Koko kesän ja syksyn muukalaisseurue oli joutunut työskentelemään mummovainaan renkinä. Maailmojen tuhoajille kyseessä oli ollut varmasti aikamoinen nöyryytys, mutta eipä heidän ollut auttanut valittaa.

Mummovainaa oli nimittäin piilottanut ufon virta-avaimen ja sanonut, että saatte sen takaisin syksyllä kun perunat on nostettu, viljapelto puitu ja on saunottu kunnon läksiäislöylyt.

Kirjasta ei käynyt ilmi, että miten saunareissu päättyi. Ilmeisesti hyvin koska maapallo on vielä yhtenä kappaleena.

Tiedä sitten, että kuinka kauan. Viikon päästä maapallon ohittaa jalkapallostadionin kokoinen asteroidi. Asiantuntijoiden mukaan mitään vaara ei ole, mutta minä en olisi asiasta niinkään varma kun ottaa huomioon, että kyseiset asiantuntijat ovat mummovainaan veljenpoikia.

Kannattaa siis varmuuden vuoksi hamstrata maitoa ja näkkileipää. Kun maapallo pamahtaa kaupat ovat ainakin juhannukseen asti kiinni. Maito ei kyllä säily niin pitkään, joten ostakaa myös rekkalastillinen olutta.

Opettavainen putkimies

Ihminen tuudittautuu helposti oman pienen päänsä sisälle ja kuvittelee olevansa universumin keskipiste. Totuus on, että maailmankaikkeus on täynnä pirullisia naapureita, meteoriittisateita, vanhentuneita pullapitkoja, mustia aukkoja, karhukirjeitä, kierteleviä maapalloja sekä ufoja.

Minun mielestäni maapallon lämpötila on suhteellisen kohdillaan. Aavistuksen jos maapalloa saisi raahattu aurinkoon päin, niin talvellakin voisi olla kotona nakuna ilman, että pitää tilata öljyä Lähi-idästä. Tarkkana sen auringon siirtelyn kanssa pitää kuitenkin olla! En luottaisi hommaa ainakaan perus-insinööreille. Diplomi se olla pitää, muuten vielä päädytään kiertämään sitä Walt Disneyn piirtämää koiraa.

Aurinkokunta
Aurinko on tehnyt niin paljon ihmiskunnan hyväksi, että tekisi mieli antaa sille mitali.

Olen kuullut, että moni luokanopettajaksi aikonut on viime hetkellä vaihtanut alaa ja ryhtynyt putkimieheksi. Tulevien sukupolvien yleissivistyksen kannalta alanvaihto voi olla ihan järkevää. Tiedä sitten, että minkälaisia ongelmia syntyy pitemmän päälle kun kaikki lämminvesivaraajat on kytketty viemäriverkkoon.

No, ei sekään ole niin vakaava, mutta se on, että amerikkalaiset luulevat, että meidän kylän entinen opettaja, Pappa-Johansson on edesmennyt lainsuojaton Billy the Kid. Asia on nimittäin sillä tavalla, että tiedotusvälineissä hehkutettu, miljoonien arvoinen valokuva ei ole aito.

Tai on se omalla tavallaan aito. Billy the Kidin sijasta kuvassa on Pappa-Johansson ja useita muita opettajia. Kuva on otettu vuonna 1951 Pappa-Johanssonin kotitalon pihalla kun hänet oli valittu meidän kyläkoulun uudeksi rehtoriksi. Sama  kuva roikkuu suurennettuna kyläkoulun aulassa ja vieressä on taulu, jossa kerrotaan kuvan historiikki.

Krokettia, makkaraa ja Billy the Kid

1950-luvulla rehtoriksi pääsi suhteellisen heppoisin perustein. Riitti, että Pappa-Johanssonin isä oli kerran Helsingin reissulla nähnyt oikean vuorineuvoksen ja äidin pikkuserkku oli juonut kahvia kouluhallituksen talonmiehen kanssa.

En minä sitä väitä, että Pappa-Johansson olisi ollut epäpätevä rehtori. Kyläkoulu toimi Pappa-Johanssonin aikakaudella oikein mallikkaasti ja opettajat olivat raittiita. Sehän on ihan tutkittu juttu, että mitä enemmän koulussa tai oppilaitoksessa on alkoholisoituneita opettajia, sitä huonommin rehtori hoitaa hommansa. En nyt mainitse mitään oppilaitosten nimiä tai paikkakuntia, mutta erään oululaisen yliopiston opettajat eivät ole nähneet selvää päivää sitten vuoden 1962.

Sitä minä en voi käsittää, että miten krokettia pelaavaa Pappa-Johanssonia esittävä valokuva on päätynyt Yhdysvaltoihin. Lisäksi minua hämmentää se, että miten asiantuntijat voivat väittää, että kuva on otettu kesällä 1878 New Mexicossa vaikka se on räpsäisty syksyllä 1951 Mäntyomenan kylässä.

Vilkaiskaa tätä Hesarin linkkiä niin huomaatte ilman suurennuslasiakin, että kuvan ihmisillä on palttoot päällä ja puut ovat lehdettöminä kun on talvi on tuloillaan. Meidän kylällä on vuosisatainen perinne, että pelataan loskapaskakelillä krokettia ja syödään makkaraa.

Eiköhän Monte Criston Simon ryöstösaaliin rippeet säily puoli tuntia pidempään Helsingin poliisin löytötavaratoimistossa jos koukataan taksilla Pappa-Johanssonin talolle ja otetaan selvää, että onko jutun taustalla opettavainen tarina, vai onko kyse auringon kokoisesta huijauksesta.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s