Usein kysyttyä, harvoin vastattua

Lehdistä ja netistä löytyy palstoja, joilla voi kysyä ihmeellisiä asioita ja saada vielä ihmeellisempiä vastauksia. Koska järjen ääntä on vaikea löytää kaiken hapatuksen keskeltä, Sankomies vastailee jatkossa tarinoinnin ohessa ihmiskuntaa askarruttaviin kysymyksiin.

Terve Sankomies. Olen varsinaissuomalainen yrittäjä ja omistan menestyvän asunnonvälitysfirman. Vapaa-ajalla harrastan matkustelua, juopottelua ja kauniita naisia. Pari viikkoa sitten huomasin, etten voi sietää työntekoa ja oltuani muutaman tunnin selvin päin tajusin, etten ole tehnyt töitä moneen vuoteen. Haluaisinkin selvittää, että onko tässä kyse optisesta harhasta, vai olenko joutunut salaliiton uhriksi? Entä miten minun pitäisi suhtautua ihmisiin, jotka väittävät kiven kovaa että olen heidän työnantajansa?

Arvoisa asunnonvälittäjä

Salaliiton mahdollisuus on hyvin todennäköinen. Tutkimusten mukaan NSA ja muut monikansalliset vakoiluorganisaatiot vaanivat pahaa aavistamattomia asunnonvälittäjiä ja yrittävät sitä kautta vaikuttaa kiinteistömarkkinoiden tasapainoon.

Veikkaanpa myös, että muutama CIA:n agentti on soluttautunut lähipiiriisi ja yrittää työntekijän roolissa ohjailla tekemisiäsi. Ainoa asia mikä tapauksessasi on positiivista, liittyy siihen, ettet voi sietää työntekoa. Ilokseni voin kertoa, ettei kukaan pidä työnteosta.

Tilanteen laukaisemiseksi suosittelen, että juot laatikollisen olutta ja lähdet muutaman päivän risteilylle. Sen jälkeen lakkautat firmasi ja rupeat myymään linnunpönttöjä. Vakoiluorganisaatiot menettävät mielenkiintonsa sinua kohtaan, mutta pysyt jatkamaan kutsumustasi, eli välittämään asuntoja niitä tarvitseville siipiveikoille.

Hei vaan Sankomies! Olen erään suhteellisen suuren maan diktaattori ja haluaisin tietää, että kuinka kauan sitä saa hölmöillä ennen kuin käy köpelösti? Lisäksi minua kiinnostaisi tietää, että mitä home on? Tyttöystäväni osti monenlaista juustoa, joista yhdessä on sellaisia tummia täpliä. Voiko sitä juustoa syödä ja selviääkö siitä hengissä? Ja lopuksi vielä sellainen kysymys, että jos haluaisin nimetä Pietarin kaupungin uudelleen, mihin virastoon pitäisi soittaa?

Arvoisa diktaattori

Hölmöileminen on taitolaji ja kun sen hallitsee hyvin, sitä voi periaatteessa harjoittaa loputtomiin. Kaiken ydin on se, että muistaa välillä pyydellä anteeksi vaikkei tekisi mieli. Tähän aiheeseen en aio pureutua syvemmin, koska en ole kiinnostunut viettämään loppuelämääni bestseller-kirjan maisemissa eli vankileirien saaristossa.

Home sen sijaan on kummajainen, josta voisin jaaritella loputtomiin. Home kasvaa periaatteessa kaikkialla missä on lämmintä ja kosteaa. Lisäksi tarvitaan mikroskooppinen homeitiö, joita leijuu ilmassa vellovissa happimolekyyleissä miljoonittain jokaisella kuutiomillimetrillä. Mitä tulee juustoihin, home voi tarttua niihin yhtä lailla kuin tiskirättiin tai sokerimunkkiin.

Munkit olivat myös ensimmäisiä kaapuveikkoja, jotka kaupallistivat homejuuston. Juustoihin tartutettu home on kuitenkin yleensä epämääräistä visvaa tai hötöä, joten veikkaisin, että sinun juustosi seasta erottuvat tummat täplät ovat pähkinöitä. Pähkinäjuustot ovat hyvin maukkaita ja soveltuvat useimpien punaviinien kaveriksi.

Nippelitietona voin myös kertoa, että pähkinöitä kasvaa puissa, pensaissa ja maan alla. Ihmisten lisäksi niitä napostelevat oravat ja kaikenlaiset kaksisiipiset linnut. Että kyllä sitä täpläjuustoa voi periaatteessa syödä turvallisesti.

Meillä Suomessa kaupungin tai kylän uudelleen nimeäminen on sen verran hankala prosessi, ettei siihen hullukaan ryhdy. Teillä Venäjällä asiat ovat siinä suhteessa paremmin. Riittää, että keksit Pietarille uuden nimen ja lähetät sen tekstiviestillä sihteerillesi. Lisäksi kannattaa miettiä hieman aikataulua, että haluatko nimenvaihdoksen tapahtuvan heti vai vasta lounaan jälkeen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s