Kuka jakaa nurmikon ja leikkaa postin?

Sankomiehen postilaatikko on jälleen kerran täyttynyt hämmentyneiden kansalaisten verenhimoisista kysymyksistä. Perinteiseen tapaan olen nostanut yhteiskunnallisesti merkittävimmät kysymykset tynnyrin pinnalle.

Moro! Olen 58-vuotias kaninmetsästäjä Tampereelta. Vuodesta 1987 lähtien olen metsästänyt työkseni kaneja Sorsapuiston kentän ja Kalevankankaan hautausmaan alueella. Turkisrahoilla olen ostanut omakotitalon, käytetyn Nissanin ja kolme ryyppyreissua Viroon. Tämän vuoden ensimmäisen kolmanneksen aikana olen virittänyt enemmän ansoja kuin koskaan aiemmin. Siitä huolimatta en ole saanut pyydystettyä ainuttakaan kania. Serkkuni, joka tutkii ammatikseen Sorsalammen heinäsirkkayhdyskuntaa, väittää, että kanit ovat evoluution ansiota ruvenneet viisaiksi, ja siitä johtuen minun pitäisi kuulemma hommata uudenlaisia pyydyksiä. Haluaisinkin kysyä, että minkälainen pyydys on julkisuudessa paljon levitelty kannustinloukku, ja pystyykö sillä nappaamaan kaneja?

Arvoisa kaninmetsästäjä.

On harmittavaa, että elinkeinosi on uhattuna, mutta ei hätää, kannustinloukku on todellakin maineensa veroinen pyydys. Kannustinloukku on alkujaan suunniteltu työttömien pyydystämiseen, mutta hieman muokattuna se soveltuu lähes kaikenlaiseen metsästykseen. Perinteisestä loukusta poiketen kannustinloukussa ei ole jousen varaan jännitettyä niskankatkaisijaa tai metallihammasrivistöä, vaan pyydystäminen tapahtuu palkitsemisjärjestelmän avulla. Esimerkkinä voin käyttää työtöntä, jolle annetaan etuuksia ja kaikenlaisia tukia sylitolkulla, jonka jälkeen työtön tajuaa pysyä työttömänä. Jos aiot rakentaa oman kannustinloukun, suosittelen, että tarjoat kaneille sosiaalietuuksien sijasta rajatonta pääsyä jonkin marketin vihannesosastolle.

Hei Sankomies. Olen 62-vuotias ruohonleikkaaja Vantaalta ja haluaisin kysyä, että jos Posti rupeaa leikkaamaan tiistaisin ruohoa, voinko minä puolestani ruveta jakamaan tiistaisin postia?

Arvoisa ruohonleikkaaja.

Kysymyksesi on erittäin ajankohtainen ja varmasti monia suomalaisia koskettava. Keskustelin asiasta korkeimman oikeuden tuomarin ruohonleikkaajan kanssa ja sain kuulla, että tiistaijakelu on jokaisen kansalaisen perusoikeus. Haluan kuitenkin muistuttaa, etteivät postimiehet leikkaa ruohoa sateella, joten älä sinäkään jaa postia auringonpaisteella.

Karvaista kevättä! Sitä halusin vain kysyä, että kun minulla on saunomisesta tykkäävä kissa, joka löylyttelyn jälkeen pulikoi tuntitolkulla poreammeessa, että mitä karva-ongelmalle olisi tehtävissä? Ilmajoen vedenpuhdistamo on alkanut riehua kun suodattimet tukkeentuvat kertapäivään kissankarvoista.

Arvoisa kissankylvettäjä.

Et maininnut kissan rotua, mutta kyseessä on ilmeisesti suuremman kokoluokan hirvitys, sillä karvoja kerääntyy vedenpuhdistamolle ämpäritolkulla. Voisit yrittää harjata kissan ennen saunaan menoa, tai ajella sen kaljuksi partakoneella. Jos kyseessä on naaraspuolinen kissa, voit ostaa sille muutaman viikon päästä äitienpäivälahjaksi oman partakoneen. Jos kyseessä on uroskissa, nimeä se uudelleen Anselmiksi, ja anna sille partakone nimipäivälahjaksi illalla, ennen kuin komennat sen lämmittämään saunaa.

Tervehdys Tukholmasta. Olen ruotsalainen prinssi ja tuore isä. Lapsen syntymän myötä perheeseemme on iskenyt kriisi. Vauvamme itkee pitkin yötä kun viereisessä huoneessa nukkuva isäni kuorsaa niin pirusti. Tästä johtuen haluaisin kysyä, että voinko laittaa isäni vanhainkotiin vaikka hän on virallisesti Ruotsin kuningas? Ja lisäkysymyksenä haluaisin tietää, että onko Suomen vanhainkodeissa vapaita huonepaikkoja?

Arvoisa Carl Philip.

Lakiteknisestä vinkkelistä olet oikeutettu lukitsemaan ehtoopuolen kuninkaan vanhainkotiin, mutta jos huomioidaan inhimilliset näkökulmat, se ei ole suositeltavaa. Vanhojen ihmisten pitäisi saada nauttia elämästään ja antaa nukkua yönsä miten haluavat. Olen käsittänyt, että siellä kuninkaanlinnassa on useampia kerroksia, joten käyttäkää mielikuvitusta.

P.S. Kun kuorsaus alkaa, käskekään Silvian kierittää kuningas lattialle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s