Kissanpojan mietteitä

Meinasin uskaltautua sohvan alle, mutta näin hämähäkin ja juoksin piiloon kirjahyllyn taakse. Siellä tapasin pölypunkin, joka kertoi maailmasta. Maailma sijaitsee kuulemma eteisen takana ja sinne päästäkseen pitää hypätä pissilaatikon katolle ja sitten ikkunalaudalle.

Jos minä vaikka huomenna uskaltaudun ikkunalaudalle ja käväisen nopeasti katsomassa maailmaa. Siellä voisi törmätä toisiin kissanpoikiin ja värikkäisiin perhosiin. Minä niin tykkään värikkäistä perhosista, mutta pelkään kovasti mustia hämähäkkejä.

Viime yönä näin unta, että hämähäkki söi sohvan, pissilaatikon, kaikki kissanruuat ja vielä talon isännän. Onneksi se oli vain unta. Isäntää ei ole kyllä näkynyt, mutta sohva on paikallaan ja pissilaatikko haisee siinä määrin, että isäntä on tainnut käydä lurauttamassa sinne sangollisen.

Kysyin emännän juustoleipää mussuttaneelta kärpäseltä, että minkä takia maailmassa on hämähäkkejä. Kärpänen väitti kuulleensa, että hämähäkkien tehtävä on rakentaa verkkoa, jonka avulla ihmiset pitävät yhteyttä toisiinsa. On se vaan kummallista, että ihmiset jättävät sukulaisensa hämähäkkien hoidettavaksi.

Minä en luota verkkoihin vaan pidän huolen, ettei emäntä unohda isäntää sohvan taakse tai pakastimeen. Pakastimessa isännälle tulisi kuitenkin jano, ja sitten se rupeaisi taas mouruamaan olutta. Minäkin rupean isona mouruamaan olutta ja juon ainakin mäyräkoirallisen.

Uutisissa puhuivat lapsityövoimasta, mutta ei se ole meillä kissoillakaan helppoa. Emäntä heitti lattialle lankakerän, joten kai tässä on ruuan eteen ruvettava kutomaan sukkia.

Pitäisiköhän kutoa perhosta muistuttava sukka ja houkutella hämähäkki sen sisään. Sitten voisin huoletta ryömiä sohvan alle, sillä mitä sitä maailmaan kiirehtimään kun kotonakin on vielä paljon nähtävää.

kissa_valkoinen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s