HENKILÖGALLERIA

SANKOMIES 

Verneri Sankomies – Syntynyt vuonna 1945 Mäntyomenan kylässä. Sangontekijä jo pienestä pitäen. Isän kuoltua ammattikuntansa viimeinen edustaja koko Pohjolassa. Ämpärinvääntäjiä löytyy lähes joka taajamasta, mutta oikeaoppinen sanko on lähes Gralin maljan veroinen reliikki. Jälkikasvua ei ole siunaantunut eikä todennäköisesti siunaannu, vaikka touhu makuuhuoneessa on välillä hyvinkin villiä.

SANKOMIEHEN VAIMO

Iida Sankomies – Syntynyt vuonna 1953 Oulussa. Äiti toivoi tyttären ryhtyvän sairaanhoitajaksi, isä halusi papille vaimon. Iida viis välitti muiden mielipiteistä ja ryhtyi metsuriksi. Eksyi työn perässä vuonna 1977 Mäntyomenan kylään, missä törmäsi suon laitaa kyhätyllä tanssilavalla Verneri Sankomieheen. Häitä vietettiin puoli vuotta myöhemmin. Juhlaan kutsuttiin koko kylä ja Iidan vanhemmat. Äiti saapui, isä ei. Oulussa ei ole koskaan arvostettu sankomiehiä. Eivät varmastikaan ole pappien veroisia aviomiehiä, mutta huumoria riittää ja voita leivän päälle. Mitä sitä avioliitolta voisi muuta edes vaatia? Ehkä vähän järkeä, mutta se on yliarvostettua.

HEIKKI

Heikki Aahlroos – Syntynyt vuonna 1959 Helsingissä. Ammatiltaan kukkakauppias. Asui vuosikaudet Sankomiehen naapurissa kunnes valehteli muijalleen lähtevänsä ostamaan jäätelöä. Totuus valheen takana oli suunnata Amsterdamiin katsomaan jalkapalloa. Reissu peruuntui laktoosi-intoleranssin takia. Kaverit päätyivät Amsterdamiin ja voittivat raaputusarvasta 100 miljoonaa. Tapauksen jälkeen Heikki rupesi anarkistiksi: jätti vaimonsa ja muutti veneen alle. Lukuisten häätöjen takia asustellut vuosien mittaan erityyppisten veneiden alla. Suosikki edelleen kotimainen kirkkovene, ilman pohjatulppaa.

ERKKI-KARHU 

Erkki Murmur – Ruskeakarhu, syntynyt vuonna 1998 Kajaanissa. Vietti nuoruutensa Kainuun talousmetsissä marjastaen ja kalastellen.  Vuonna 2013 kajaanilainen kebab-ravintoloitsija kolautti sienireissun päätteeksi halolla päähän, raahasi tajuttoman otuksen asuntoautoon ja köytti sohvaan kiinni. Sitten mies ajoi Euroopan läpi Italian köyhimpään kärkeen ja sieltä laivalla Tunisiaan. Kovaonninen karhu työskenteli Ali Habibin legendaarisessa Robin Hood -sirkuksessa aina kesäkuuhun 2015, jonka jälkeen näki matkatelevisiosta Alexander Stubbin naaman ja lyöttäytyi Sankomiehen mukaan siinä toivossa, että pääsisi vielä joskus kurittamaan Arkadianmäen vihtahousuja.

PAPUKAIJA

Drill Hughes – Vihersiipiara, syntynyt vuonna 1925 Beverly Hillsissä. Elokuvamogulina ja lentokonetehtailijana tunnetun Howard Hughesin lemmikki. Asunut vuodesta 1976 lähtien Sveitsissä. Naimisissa viehättävän nicaragualaisen vihersiipiaran kanssa. Talouslehti Forbesin mukaan maailman rikkain lintu, ellei niitä muotimaailman tipusia huomioida tukkimiehen kirjanpidossa.

tools_table

MÄNTYOMENA – SANKOMIEHEN KOTIKYLÄ

Mäntyomena sijaitsee nykyisessä Etelä-Savon maakunnassa. Kyseessä ei ole tunnettu kylä, vaikka sen pitäisi olla painettu historiankirjoihin katoamattomalla musteella. Kylä on nimittäin perustettu vuonna 1611 paikalle mihin Etelä-Amerikasta saapuneet villi-ihmiset ensimmäisen kerran istuttivat ananaksia. Suuressa maailmassa ananaksia kutsuttiin ja kutsutaan edelleen pineappleiksi eli mäntyomeniksi.

Hyvin kasvoivat ananakset rahkasammaleen seassa, mutta huonosti talvehtivat kuten villi-ihmisetkin. Ananaksista on jäljellä pelkkä muisto ja nimikkohylly kyläkaupan nurkassa. Villi-ihmisistä on jäljellä huomattavasti enemmän, tarkalleen ottaen 99 prosenttia kylän väestöstä. Yksi prosentti on savolaisia, että onnea heille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s